Mann Mann Mann, De Warme Winkel, Amsterdam

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Thomas Mann was naast de briljante schrijver van onder meer De toverberg helaas ook een ziekelijk competitieve pater familias. Zijn zoon Klaus schreef in Het keerpunt. Een autobiografie (1949): ‘Mijn vaders gebrek aan interesse in menselijke wezens uit zich vooral tegenover mij.’ Daar zit een stuk in, wist Florian Myjer. Deze Nederlandse theaterbelofte doet niets liever dan al dollend met literaire goden de mankementen van de mens blootleggen. Zijnde: egocentrisme, geldhonger en machtswellust. Vorig jaar maakte hij fantastisch theater van Lev Tolstojs turf Oorlog en vrede. Nu puurt hij uit het verhaal van de getalenteerde en getormenteerde familie Mann een tragikomedie. Zijn doel? U ondanks de verhalen over gekrenkte familieleden een geamuseerd ‘Man, man, man, wat een feestje!’ ontlokken. Op 1 april is het stuk te zien in KC Nona in Mechelen, op 2 april in Theater Malpertuis in Tielt.

1 en 2 april

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content