Gaan slapen tussen 22 en 23 uur is het gezondst. Het is het best voor het hart. Dat komt door de biologische klok, die dag- en nachtritme bepaalt. Het lichaam raakt in de war wanneer je op onregelmatige uren gaat slapen. (Bron: European Heart Journal)

Mannen lijden emotioneel onder relatiebreuken. Dat druist in tegen de veronderstelling dat ze minder emotioneel zijn in hun relaties dan vrouwen. Ze zoeken meer steun dan vrouwen via online communicatie. (Journal of Social and Personal Relationships)

De handel in schubdieren is gigantisch. Hun schubben zijn zo gewild in de Chinese geneeskunde dat de dieren verdwijnen. In Azië zijn ze bijna uitgestorven, waardoor de jacht erop naar Afrika verschuift. Alleen al in Nigeria zijn er vorig jaar een miljoen gedood. (Biological Conservation)

Een op de zeven Europeanen lijdt aan tinnitus. Het permanente gesuis of gefluit in het oor is voor 1 procent van de slachtoffers ondraaglijk. Tinnitus neemt toe met het ouder worden en zal de komende decennia almaar verergeren. Onze samenleving maakt véél lawaai. (The Lancet)

Haaien verwarren mensen met zeehonden. Ze kunnen het profiel van een zwemmende mens bijna niet onderscheiden van dat van een zeehond. Vooral jonge haaien vergissen zich. Het verklaart waarom zo veel mensen gebeten worden. (Journal of the Royal Society Interface)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content