Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Thuis leren kan gezond zijn voor scholieren. Schoolsluitingen zorgen niet zelden voor mentale beslommeringen, maar voor sommige scholieren heeft het net gezondheidsvoordelen, vooral omdat ze minder vroeg hoeven op te opstaan. (Bron: JAMA Network Open)

De Matterhorn deint heen en weer. De beroemde berg in de Zwitserse Alpen vibreert, net als andere bergen, als gevolg van seismische energie uit de aarde. Hij gaat elke twee seconden over en weer. De beweging is onzichtbaar: ze bedraagt maximaal enkele micrometers. ( Earth and Planetary Science Letters)

Onze neus is een relatief recent verschijnsel. De specifieke evolutie van de neus van zoogdieren maakte het mogelijk dat neusvleugels konden bewegen, zodat er meer informatie uit de geuren van de omgeving gehaald kon worden. Dat was nieuw. ( PNAS)

Ongezonde voeding is slecht voor het klimaat. Zoetigheden nemen 8,5 procent van de door voedselproductie uitgestoten broeikasgassen voor hun rekening, koffie en alcohol samen 15 procent. De voeding van mannen genereert 41 procent meer broeikasgassen dan die van vrouwen. ( PLoS One)

Zestigplussers zijn tevredener over hun job dan vroeger. Dat heeft te maken met verbeterde werkomstandigheden. Ze halen er ook meer voldoening uit, en hebben dikwijls meer greep op de invulling van hun werk. ( Ageing & Society)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content