Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Rokende mannen krijgen dikkere nakomelingen. Het gaat al op voor mannen die rookten in hun puberteit. De gevolgen kunnen zelfs hun achterkleindochters treffen. Het is een effect van epigenetica: beschadigingen op het DNA in plaats van erin. (Bron: Scientific Reports)

De kleinste antenne ter wereld is gemaakt van DNA. Het betreft een structuurtje dat twintigduizend keer smaller is dan een mensenhaar. Het kan nuttig zijn voor het aandrijven van eiwitten die als een genezend element worden ingezet. ( Nature Methods)

Baby’s sterven in Tanzaniaanse steden sneller dan op het platteland. De stadssterfte zou bijna dubbel zo hoog zijn. Het is onduidelijk waaraan het te wijten is. Critici stellen dat het een gevolg kan zijn van onderrapportering van babysterfte op het platteland. ( BMJ Global Health)

Een eenzijdig vleesdieet kan genverlies veroorzaken. Carnivoren zouden een gen verloren hebben dat bescherming bood tegen toxische stoffen (van planten). Ze hadden het niet meer nodig, maar in onze toxische wereld betekent het een nadeel. ( Journal of Evolutionary Biology)

Tinnitus heeft een effect op de werking van de hersenen. Het constante getuut zou de activiteit van bepaalde hersenzones beïnvloeden. De link zou er mee verantwoordelijk voor zijn dat een occasionele tinnitus overgaat in een chronische. ( Journal of Clinical Investigation).

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content