Een baby laten huilen hindert zijn ontwikkeling niet. Het kan hem zelfs leren zijn gedrag te reguleren. Moeders die hun baby laten huilen, doen het niet slechter dan moeders die hem meteen gaan koesteren. (Bron: Journal of Child Psychology and Psychiatry)

De tijd voor klimaatactie is de laatste tien jaar met twee derde korter geworden. Als gevolg van politieke inertie werd het een verloren decennium. Het werk om de opwarming beperkt te houden moet nu in een derde van de oorspronkelijk beschikbare tijd gebeuren. ( Nature)

Koffie drinken om vermoeidheid te verdrijven is niet goed. Onderzoek bij vrachtwagenchauffeurs toont zelfs aan dat het negatieve effecten kan hebben. Chauffeurs die veel koffie drinken hebben meer ongevallen, omdat ze minder goed slapen. ( Safety Science)

Hoe warmer het is, hoe sneller dieren leven. Vroeger werd levensduur gekoppeld aan stofwisseling: hoe sneller die was, hoe korter de levensduur. Maar er blijkt een temperatuurcomponent in het spel te zijn: warmte stimuleert sneller leven. ( Global Ecology and Biogeography)

Een Belgisch fossiel is een soort kruising tussen eend en kip. Het fossiel, bijna 67 miljoen jaar oud, werd gevonden op de grens bij het Nederlandse Maastricht. Het werd ‘wonderkip’ gedoopt. Het is een van de best bewaarde vogelfossielen die ooit zijn gevonden. ( Nature)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content