Tim Berners-Lee, de geestelijke vader van het Wereldwijde Web, is in Helsinki voor zijn werk beloond met de Millennium Technology Award. Aan de prijs is een geldsom van 1,2 miljoen dollar verbonden. De Britse wetenschapper is de eerste die de award in ontvangst mag nemen.

De Ierse filmster Colin Farrell is boos omdat een beeld van zijn geslachtsdeel uit zijn nieuwe film A Home at the End of the World is geknipt. De jonge rokkenjager, die al heel wat vrouwelijke Hollywoodschoonheden in zijn bed wist te lokken, voelt zich gepakt in zijn mannelijkheid. De filmbonzen gebruikten de schaar omdat bij een testvisie ‘de vrouwen overgeprikkeld raakten en de mannen zich ongemakkelijk voelden’.

De 67-jarige Vietnamees Tran Van Hay heeft met zijn 6,2 meter lange coupe naturel het wereldrecord haargroei verbroken van de Thai Hoo Sateow, die zijn haar liet groeien tot slechts 5,1 meter. Hay besloot 31 jaar geleden om niet meer naar de kapper te gaan, omdat hij daar ziek was geworden. Het is zes jaar geleden dat hij zijn haar heeft gewassen.

De Limburgse ontwerper Nicky Vankets mag de bruidsjurk van Kim Clijsters ontwerpen. Eerder werden de namen van Catherine Walker (maakte de jurk van prinses Diana), Natan (kledingontwerper voor prinses Mathilde) en Dirk Bikkembergs genoemd, maar Clijsters’ uiteindelijke voorkeur ging dus uit naar de relatief onbekende Vankets. De 25-jarige man uit Beverlo ontwerpt al bruidskledij sinds zijn twaalfde.

Rode Duivel Geert De Vlieger ruilt zijn Nederlandse club Willem II in voor het Engelse Manchester City. Hoewel het kleine broertje van United, is City toch nog altijd een grote ploeg, met toppers als Steve McManaman en Robbie Fowler. Het valt af te wachten of De Vlieger een goede keuze maakt: bij City moet hij de strijd aanbinden met David James, de doelwachter van het Engelse nationale elftal.

Jean-Marie Messier, de gewezen directeur-generaal van mediagroep Vivendi-Universal, is officieel in beschuldiging gesteld van koersmanipulatie en verspreiding van valse informatie. In 2001 en 2002 zou hij aandeelhouders van het bedrijf hebben misleid door een foute voorstelling te maken van de balans en de financiële reserves. In 2002 moest hij onder druk van de aandeelhouders opstappen.

De 18-jarige Mikael Yourassowsky is de eerste Belg die het in Argentinië tot de hoogste voetbalcompetitie schopt. Meer nog, de Brusselaar met Russisch-Congolese roots speelt sinds vorige week in het eerste elftal van de legendarische Boca Juniors. Bij die club groeiden onder anderen Gabriel Batistuta en Diego Maradona uit tot wereldsterren.

Gwyneth Paltrow, die tegenwoordig met haar echtgenoot Chris Martin in Engeland woont, is verslaafd aan Big Brother. Zo zwaar zelfs dat ze Steven Spielberg wil overhalen een film te maken over het tv-programma. Ze is in de ban van de ‘dramatische spanning’ in de reeks. Hoe het moederschap een leven kan veranderen: sinds de geboorte van haar spruit Apple, vult Gwyneth haar dagen met luiers verschonen en vormt de tv haar enige bron van afleiding.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content