Jazziness Toots 100

© Gettyimages
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘De mensen zijn Toots aan het vergeten. Hij versmalt tot “dat sympathieke ketje”, meer niet’, vertelde zijn weduwe ons onlangs. Omdat zoiets nooit mag gebeuren, wordt de 100e geboortedag van Toots Thielemans, op 29 april, uitgebreid gevierd. Wij strijken onze smoking al – u leest er later meer over – en luisteren intussen naar de podcast Jazziness van het Brussels Jazz Weekend. Frederik Goossens, Knack-medewerker en docent jazzgeschiedenis aan het Gentse conservatorium, loodst enthousiaste leken door de geschiedenis van de jazz, en stort zich nu in zeven afleveringen op het leven van Jean Baptiste Thielemans, ‘de Mozart van de Hoogstraat’. Was hij de eerste jazzer op harmonica? Hoe kwam hij in Amerika terecht? Wat zijn z’n beste albums? Goossens vertelt het met vuur, humor en een warmte à la Marc Van de Hoof. Hogelijk aangeraden.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content