Jazz à Liège Luik

© Rêve d’éléphant Orchestra Gaëtan-Streel
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De Luikse jazzscene spreekt al sinds de late jaren veertig tot de verbeelding. Gitarist René Thomas, tenorist Bobby Jaspar en altist Jacques Pelzer verdienen veelvuldige pagina’s in de geschiedenis van de Belgische jazz, en hun geest hangt nog altijd rond in de Vurige Stede. Het festival Jazz à Liège brengt naar goede gewoonte een pak nationaal en internationaal talent naar de binnenstad. Op diverse locaties vindt u drummer Manu Katché, De Beren Gieren (12/06), het fabelachtige Rêve d’éléphant Orchestra, vocaliste Stacey Kent, en Robin Verheyens MixMonk met Bram De Looze en Joey Baron (13/06). Die laatste ziet u ook terug in een supergroep met Dave Liebman, Randy Brecker, Marc Copland en Drew Gress (14/05). Pianist Fred Hersch gaat in duet met trompettist Avishai Cohen (15/06). En dan is er nog een flinke geut Londenaren, met Theon Cross (15/06) en Binker Golding met Moses Boyd (13/06). Champagne!

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content