Gemaskerd bal

© Ghost 2020 foto Michael Deplaen
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Gelukkig hoeven we geen oogkleppen op en kunnen we ons binnenkort gemondmaskerd vergapen aan een flinke portie hedendaagse kunst tijdens het Brussels Gallery Weekend in 38 galeries en 14 alternatieve kunstruimtes en -instellingen. Op vier locaties toont Generation Brussels, de centrale tentoonstelling van het event, een keur aan fris talent dat actief is in onze hoofdstad. Een daarvan is Badi Rezzak met zijn poëtische Fleurs de stades: tedere composities van artificiële flora gesneden uit viriel industrieel materiaal van balsporten als basketbal of rugby. Simon Demeuter prikkelt uw netvlies met Ghosts, een reeks gestileerde figuren waarin hij via kleur stemmingen oproept. Voor dit naïef aandoende werk put hij inspiratie uit jeugdherinneringen, volkskunst, impressionisten, film en muziek. Zijn personages worden geobjectiveerde motieven die hij eindeloos herhaalt. Het lijken haast hypnotiserende maskers.

Gemaskerd bal
© Badi Rezzak Série 'Fleur de stade' Draaiende bloemen, 2018

Brussels Gallery Weekend, van 3 tem 6 september, Brussel. Info: brusselsgalleryweekend.com

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content