Fire in the Pet Store

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De tournee van Fire in the Pet Store, de combine van bassist Kristof Roseeuw, accordeonist Philippe Thuriot, pianist Bram De Looze en de Amerikaanse violist Mark Feldman, staat al maanden in rood in onze agenda. Roseeuw (sinds jaar en dag lid van Peter Vermeersch’ dwarse bigband FES) en Thuriot spelen al 25 jaar samen. De twee zijn de spil van het kamerjazzpunkkwartet radioKUKAorkest, en toen het Festival van Vlaanderen hen in precoronatijden voorstelde om Dave Douglas’ klassieke album Charms of the Night Sky (1998) te bewerken, haalden ze er de oorspronkelijke violist Feldman bij – u kent hem uit de stal van John Zorn. De trompet – tijdens de toenmalige tournee bespeeld door Bart Maris – wordt ingeruild voor een piano, met dus De Looze aan het klavier. In tien dagen tijd te zien in vijf Vlaamse steden. Mis het niet.

Flagey

Brussel

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content