Do the Calimero hetpaleis/LOD Antwerpen

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zaterdag 29 augustus 2015. Op het podium van hetpaleis tilt een bodybuilder een frêle meisje met een beperking op. Ze walsen. Hij met een cool gezicht, zij kraaiend van plezier. Het is een ontroerende scène uit Het hamiltoncomplex van Lies Pauwels. Dit stuk over de leefwereld van dertienjarige meisjes zet Pauwels op de kaart als regisseuse die uitmunt in het portretteren van tere zielen op een bonte scène vol glitterpakjes, pittige muziek en poëtische zinnen. Later zet ze jongeren met psychische problemen, pijnpatiënten, obesitaspatiënten en doven op het toneel in België, Duitsland en Oostenrijk. Nu brengt ze het carnaval in het theater. Met zes performers en twee muzikanten bouwt ze een carnavalesk portret van ieders verlangen om af en toe het leven ongeremd te vieren. Het wordt dol en droefgeestig. Met gouden kostuums, guitige maskers van papier-maché en een zwevend meisje.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content