Dee Dee Bridgewater/BJO – De Singel/Bozar A’pen/Brussel

© Joe Martinez
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De voorbije twintig jaar deed vocaliste Dee Dee Bridgewater stevig haar best om zichzelf heruit te vinden. Hoe bewonderenswaardig de intentie ook was, de resultaten waren wisselvallig. Haar liefdesverklaring aan de Malinese muziek was warmhartig, haar versie van het Franse chanson op het gênante af. Geen nood, samen met het Brussels Jazz Orchestra doet ze wat ze jaren geleden het beste deed: het Great American Songbook zingen. Met een flinke greep uit het oeuvre van Billie Holiday (die ze vertolkte in de musical Lady Day), Duke Ellington en Ella Fitzgerald. ‘En dat allemaal in arrangementen die je niet in de supermarkt kunt kopen’, verzekert BJO-leider Frank Vaganée. ‘John Clayton en haar ex-man Cecile Bridgewater hebben ze haar op het lijf geschreven.’ Classic jazz: het mag nog eens.

04-05.04

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content