25 | 06 Moslimextremist

De Fransman die vorig jaar twee agenten neerstak in een Brussels metrostation krijgt een celstraf van zeventien jaar. Hij zei een agent te willen doden vanwege de houding van België tegenover moslims. De agenten overleefden de aanslag.

26 | 06 Neusdruppels

Het gerecht voert een onderzoek naar een apotheker uit Beveren. Hij mengde per ongeluk methadon (een vervangmiddel voor heroïne) in de neusdruppels van een meisje van zes maanden. De baby ging in coma, maar is ondertussen aan de beterhand.

26 | 06 Turtelboom

De Raad van State adviseert negatief over de hervorming van de rechtsbijstand die minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD) plande. Vooral het remgeld voor een pro-Deoadvocaat (om de kosten voor de staat in te perken) wordt afgewezen.

26 | 06 Verwaarlozing

De politie van Anderlecht treft in een woning vijftien verwaarloosde kinderen aan. Twee baby’s worden naar het ziekenhuis gebracht, een van hen had schurft. De jeugdrechter laat de kinderen plaatsen, het parket onderzoekt de zaak.

27 | 06 Joint Venture

De mediagroepen Concentra en Corelio brengen na hun drukkerijactiviteiten nu ook hun krantentitels en digitale producten samen. De joint venture Het Mediahuis is goed voor een oplage van 550.000 exemplaren en 1,3 miljoen internetsurfers.

27 | 06 Overbevolking

Na Vorst beslist ook de burgemeester van Nijvel dat er geen nieuwe gevangenen meer opgenomen mogen worden in de plaatselijke gevangenis. De cipiers legden er het werk neer na een geval van agressie. In Vorst wordt het verbod weer opgeheven.

27 | 06 Fraude

In Brussel verjaart opnieuw een grote fraudezaak. Na veertien jaar onderzoek gaan de verdachten in een btw-carrousel van gsm’s vrijuit. Onder meer lobbyist Koen Blijweert en Charles De Pauw junior (kleinzoon van de betonbaron) waren gedagvaard.

28 | 06 Katoen Natie

De directie van het havenbedrijf Katoen Natie eist tot 16.500 euro van dokwerkers die staken. De staking begon nadat een ABVV-vertegenwoordiger geen controles had mogen doen in een hangar. Hij vermoedde dat daar Poolse tijdelijke krachten aan het werk waren.

28 | 06 Drugs

Op een bedrijfsterrein in Ooigem vinden arbeiders bijna 143 kilogram cocaïne. De drugs zaten verstopt tussen diepgevroren fruit uit Chili. De straatwaarde wordt geschat op ruim zeven miljoen euro. Cocaïne is in België de meest in beslag genomen drug.

30 | 06 Dieven

Op het metalfestival Graspop lopen georganiseerde dievenbendes rond die hun slachtoffers ’s nachts verdoven en bestelen, vermoedt de politie. Er werd in minstens 25 tenten ingebroken. Zo’n 225 festivalgangers deden aangifte van diefstal.

01 | 07 Begroting

De regering Di Rupo heeft een begroting. Voor dit jaar is 750 miljoen gevonden, onder meer dankzij een hogere belasting op alcohol en sigaretten, een minimumbelasting voor grote bedrijven en btw voor advocaten. Voor 2014 ontbreekt nog 400 miljoen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content