De Toverberg FC Bergman / ITA, Amsterdam

© Dim Balsem square
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Sinds 2007 verbluft FC Bergman – het Antwerpse gezelschap waartoe Stef Aerts en Marie Vinck behoren – het publiek met tot de verbeelding sprekende decors. Vorig jaar loodsten ze een kudde schapen de scène van de Bourlaschouwburg op voor The Sheep Song. Nu vertimmeren ze de Amsterdamse Stadsschouwburg tot een Zwitsers kuuroord. Aerts en Vinck ensceneren er, met het ensemble van Internationaal Theater Amsterdam, De Toverberg van Thomas Mann. Hoofdpersonage Hans Castorp bezoekt een vriend in een Zwitsers sanatorium. Hij blijft zeven jaar ‘plakken’ omdat hij zo geïntrigeerd is door de bewoners en hun wereldbeelden. Via Castorp fileren Aerts en Vinck de levensvisies die vandaag bestaan. Met de expressionistische landschappen en portretten van Ferdinand Hodler als inspiratiebron doen Aerts en Vinck waar ze al vijftien jaar in uitblinken: u meenemen op een bewogen trip in een betoverend decor.

13.04-01.05

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content