Bart Cornand

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hoe cool was u toen u zestien was? Niet hip, maar koelbloedig? Eliott Knuets, gitarist uit Brussel, is de coolste zestienjarige die wij kennen. Dat zit zo. Op 20 februari 2020, na zijn concert in Bozar, ging trompettist Wynton Marsalis even najammen in Café Victor. Kleppers als bassist Bart De Nolf en saxofonist Frank Vaganée namen de tent op sleeptouw. En tussen hen in: een jongen met krullen op gitaar. Die niet stierf van de zenuwen, maar lachte van het speelplezier. Die daarna – nee, dit is geen Hollywoodfilm – door Marsalis werd uitgenodigd om een livestream voor Jazz at Lincoln Center in New York te spelen. En werd gevraagd om met het Brussels Jazz Orchestra te concerteren. Le frigo humain, die kerel.

Op zondagochtend, 11.00 uur, komt Knuets zijn debuutalbum voorstellen in de Henry Le Boeufzaal van Bozar, in het gezelschap van Peter Hertmans (gitaar), Sam Gerstmans (bas) en Wajdi Riahi (piano). Groter kan een poort niet zijn.

Jazz

Op 06.02

Eliott Knuets

Bozar

Brussel

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content