Bart Cornand

© Thomas Geuens

Mist u weleens de charme van de oude jazzfestivals, toen het waterflesje van je zesjarige zoon aan de ingang niet kilhartig werd leeggegoten door een ex-gevangene van een beveiligingsfirma? Dan kunt u deze week in Gent en Mechelen terecht. Jazz in ’t Park, aan het Zuid, legt zich als vanouds toe op Belgische jazz, met onder andere Ben Sluijs (05/09), HAST en FES (06/09), Toine Thys (07/09) en Jef Neve (08/09).

Mechelen doet het nog gezelliger. Het festivalletje Jazz at Home is weliswaar uitgesmeerd over vier dagen, met onder meer een handvol concerten in brouwerij Het Anker, maar de kern blijft de zondag, met 25 concerten op 25 locaties in de stad. Gewoon, bij Mechelaars thuis. Geen gedoe, alleen zitten en luisteren naar de percussie van Chris Joris, de saxofoon van Frank Vaganée, of de stem van Kristen Cornwell. Zonder bedrijfsfeestjes in je nek. Stel je voor.

05/09-08/09

Jazz in ’t Park/

Jazz at Home

Gent/Mechelen

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content