LeBron James bezorgt Lakers de zege tegen Sacramento Kings

LeBron James bezorgt Lakers de zege tegen Sacramento Kings © belga

(Belga) LeBron James heeft de LA Lakers in de NBA dinsdag aan een 122-114 zege tegen de Sacramento Kings geholpen. Vooral in het laatste kwart toonde de 37-jarige James zijn klasse.

Met nog ruim 8 minuten te gaan keken de Lakers tegen een 89-96 achterstand aan. Dankzij 14 punten van James en 11 van zijn ploeggenoot Malik Monk werd de achterstand in de slotfase nog omgebogen naar een overwinning. James kwam over de hele wedstrijd tot 31 punten, Monk nam er 24 voor zijn rekening. Voor de Lakers was het de derde overwinning op rij in een reeks van vijf thuiswedstrijden. Ze staan nu zevende in de Western Conference, met een positief winstsaldo: 20 overwinningen tegenover 19 nederlagen. De Lakers konden voor de negende keer op rij niet beschikken over Anthony Davis, die hinder ondervindt van een knieblessure. Phoenix nam tegelijkertijd met 110-123 de maat van New Orleans. De Suns misten onder meer Deandre Ayton en Jae Crowder door het coronaprotocol, maar konden rekenen op een uitstekende Devin Booker (33 ptn). De Suns staan tweede in het westen. Memphis pakte een dag na de zege in Brooklyn ook de volle buit in Cleveland (106-110). Ja Morant maakte het verschil met acht punten in de laatste anderhalve minuut speeltijd. In totaal kwam hij tot 26 punten. Memphis blijft vierde in het westen, Cleveland zakt naar de zesde stek in het oosten. Toronto tot slot pakte een derde zege op rij, 129-104 tegen San Antonio. Fred VanVleet blonk uit met 33 punten. De Spurs zakken na een vierde nederlaag op rij weg naar de elfde plaats in het westen, Toronto is negende in het oosten. (Belga)