KNACK HISTORIA 1915 brengt in woord en beeld een diepgaand verslag over het tweede oorlogsjaar 1915. De Belgen bekomen stilaan van de bijzonder gewelddadige inval maar buigen niet. Ondanks de honger wordt verzet en spionage georganiseerd. Duizenden Belgische soldaten verkommeren in kampen in Nederland en Duitsland. Terwijl het westelijke front volledig is vastgelopen, is het een scharnierjaar voor het oostelijke front. Nieuwe wapens zoals gas en vlammenwerpers worden uitgetest. Ook in de kolonies woedt de oorlog in alle hevigheid.
176 blz., 320 illustraties

'De Groote Oorlog' is een belevingsgids met verhalen, wandel- en fietsroutes. De oorlog is letterlijk in West-Vlaanderen vastgelopen en verdeelt de provincie in tweeën. Hoe anders is het leven er voor de West-Vlamingen bij de Britten dan onder de Duitse bezetter? Met een agenda van herdenkingen en tentoonstellingen.
88 blz., ruim geïllustreerd met foto's en kaarten

PBLISKNAKNAHIS157055003N9,99
KNACK HISTORIA 1915 brengt in woord en beeld een diepgaand verslag over het tweede oorlogsjaar 1915. De Belgen bekomen stilaan van de bijzonder gewelddadige inval maar buigen niet. Ondanks de honger wordt verzet en spionage georganiseerd. Duizenden Belgische soldaten verkommeren in kampen in Nederland en Duitsland. Terwijl het westelijke front volledig is vastgelopen, is het een scharnierjaar voor het oostelijke front. Nieuwe wapens zoals gas en vlammenwerpers worden uitgetest. Ook in de kolonies woedt de oorlog in alle hevigheid.176 blz., 320 illustraties 'De Groote Oorlog' is een belevingsgids met verhalen, wandel- en fietsroutes. De oorlog is letterlijk in West-Vlaanderen vastgelopen en verdeelt de provincie in tweeën. Hoe anders is het leven er voor de West-Vlamingen bij de Britten dan onder de Duitse bezetter? Met een agenda van herdenkingen en tentoonstellingen. 88 blz., ruim geïllustreerd met foto's en kaarten