De jury nomineerde 5 Vlaamse thrillers voor de 20ste Knack Hercule Poirot prijs, de beste thriller van het afgelopen jaar.

Op zondag 29 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de openingsdag van de boekenbeurs. U kan hier mee de winnaar van de publieksprijs bepalen.

De winnaar van vorig jaar, Jan Van Der Cruysse, is opnieuw genomineerd met het vervolg op zijn succesvolle debuut Bling Bling. Met De zaak Magritte van Toni Coppers staat er nog een auteur op de lijst die de prestigieuze thrillerprijs al eens in de wacht sleepte.

Jo Claes is genomineerd voor Het gewicht van de haat. Daarnaast zijn er twee schrijfsters die kans maken op de prijs: Anne-Laure Van Neer voor Maurice en Hilde Vandermeeren voor Schemerzone.

In de jury zitten, naast juryvoorzitter Geert Lambrecht, ook Linda Asselbergs (Knack Weekend), Johanna Spaey (Knack Focus, Feeling), Lukas De Vos (thrillerrecensent voor Knack.be), Patrick Van Gompel (VTM Nieuws) en John Vervoort (Het Nieuwsblad, De Standaard).

De jury nomineerde 5 Vlaamse thrillers voor de 20ste Knack Hercule Poirot prijs, de beste thriller van het afgelopen jaar.Op zondag 29 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de openingsdag van de boekenbeurs. U kan hier mee de winnaar van de publieksprijs bepalen. De winnaar van vorig jaar, Jan Van Der Cruysse, is opnieuw genomineerd met het vervolg op zijn succesvolle debuut Bling Bling. Met De zaak Magritte van Toni Coppers staat er nog een auteur op de lijst die de prestigieuze thrillerprijs al eens in de wacht sleepte.Jo Claes is genomineerd voor Het gewicht van de haat. Daarnaast zijn er twee schrijfsters die kans maken op de prijs: Anne-Laure Van Neer voor Maurice en Hilde Vandermeeren voor Schemerzone.In de jury zitten, naast juryvoorzitter Geert Lambrecht, ook Linda Asselbergs (Knack Weekend), Johanna Spaey (Knack Focus, Feeling), Lukas De Vos (thrillerrecensent voor Knack.be), Patrick Van Gompel (VTM Nieuws) en John Vervoort (Het Nieuwsblad, De Standaard).