100 JAAR EERSTE WERELDOORLOG IN WOORD EN BEELD

België in de Grote Oorlog in meer dan 400 foto's

€ 7.95 ipv € 17.95

Tijdens de 5 oorlogsjaren van 14-18 speelden foto's een steeds grotere rol in de concurrentie- en propagandaslag. Persfotografen probeerden elkaar de loef af te steken. De overheid controleerde en stuurde. Foto's moesten sympathie of haat opwekken, moesten het thuisfront geruststellen en de slechtheid van de vijand in de verf zetten. Ook liepen er vele amateurfotografen rond, die met of zonder toestemming, herinneringen verzamelden.

Dit boek vertelt aan de hand van meer dan 400 aangrijpende foto's wat België tijdens de Grote Oorlog allemaal meemaakte. De nadruk ligt op militaire gebeurtenissen, op het lot van de burgers in bezet en onbezet land en op de nasleep van de oorlog.

Een bonte verzameling unieke foto's van musea, documentatiecentra en privéverzamelaars uit binnen- en buitenland. Elke foto wordt gesitueerd in tijd en ruimte.

Handig zakformaat. 430 blz.

100 JAAR EERSTE WERELDOORLOG IN WOORD EN BEELDBelgië in de Grote Oorlog in meer dan 400 foto'sTijdens de 5 oorlogsjaren van 14-18 speelden foto's een steeds grotere rol in de concurrentie- en propagandaslag. Persfotografen probeerden elkaar de loef af te steken. De overheid controleerde en stuurde. Foto's moesten sympathie of haat opwekken, moesten het thuisfront geruststellen en de slechtheid van de vijand in de verf zetten. Ook liepen er vele amateurfotografen rond, die met of zonder toestemming, herinneringen verzamelden.Dit boek vertelt aan de hand van meer dan 400 aangrijpende foto's wat België tijdens de Grote Oorlog allemaal meemaakte. De nadruk ligt op militaire gebeurtenissen, op het lot van de burgers in bezet en onbezet land en op de nasleep van de oorlog. Een bonte verzameling unieke foto's van musea, documentatiecentra en privéverzamelaars uit binnen- en buitenland. Elke foto wordt gesitueerd in tijd en ruimte.Handig zakformaat. 430 blz.