U krijgt als Knack-abonnee ook toegang tot de +zones van Knack Weekend en Knack Focus.

Dankzij de New Deal van Knack krijgt u ook toegang tot de +zones van Trends, Sport/Voetbalmagazine, LeVif/L\Express, Trends-Tendances, Sport/Footmagazine.

Harte Van Eynde

Als dierenarts maakte Joshua Dutré van zijn passie zijn beroep. Na het televisieprogramma Beestig volgt nu zijn eerste boek: essentiële informatie over dieren verpakt in een blik achter de schermen door de ogen van een dierenarts. 'Dierenarts zijn is lang niet altijd een walk in the park met vrolijke puppy's.'

Peter Casteels

Niemand weet zelfs nog maar precies hoe de economische crisis na corona er zal uitzien. Aan voorspellingen is er geen gebrek, maar Knack-redacteur Peter Casteels ziet vooral mensen die die hun gelijk van voor de crisis proberen te halen. 'Het ideologische debat dat nu volgt zal winnaars en verliezers hebben.'

Ryan Claus

Verlaten, vervallen en vergeten bouwwerken opspeuren, verkennen en vastleggen, dat is de kunst van urban exploring. De Nederlandse Bob Thissen is zo een professional urbexer die erin slaagde om van zijn bizarre expedities een winstgevende bezigheid te maken.

Der Spiegel

Hoe kunnen artsen beslissen welke zwaar zieke patiënten verzorgd worden, en welke niet? Professor geneeskunde, filosofie en medische ethiek Christiane Woopen: 'Ik ga ervan uit dat ziekenhuizen ondertussen al hebben afgesproken hoe ze in zulke gevallen te werk zullen gaan.'

Knack Weekend
Annelies Hart

'Zijn een paar extra kilo's nu echt onze grootste bekommernis?', vraagt journaliste Annelies Hart zich geërgerd af na de zoveelste spottende meme over extra 'coronakilo's'. Zelf worstelt ze al jaren met een eetstoornis. In deze getuigenis beschrijft ze wat die quarantaineperiode met haar doet.

Hadden we niet beslist om het halfjaarlijkse gewissel van het uur af te schaffen? Jawel, maar twee jaar nadat die Europese beslissing viel, kibbelen lidstaten nog steeds over een permante zomer- of wintertijd. Gevolg: dit weekend slapen we weer een uurtje minder lang.

Ruben Brugnera

In covid-19-tijden moet iedereen zich maximaal isoleren en social distancing in acht nemen om besmetting te voorkomen. Maar bewoners van gesloten centra voor mensen zonder papieren kunnen alleen maar bang afwachten tot een mogelijke besmetting toeslaat. Terwijl de uitzettingen stilliggen, worden ze - zonder wettelijke basis - in een beperkte ruimte vastgehouden in groepen van twintig. Zichtbare hygiënemaatregelen ontbreken.

Ja, mondmaskers bieden een zekere bescherming. En toch is het voor de meeste mensen geen goed idee om op mondmaskers te vertrouwen, waarschuwt viroloog Steven Van Gucht.

Op de website van de Vlaamse arbeidsbemiddelingdienst VDAB staan 780 nieuwe jobaanvragen die ontstaan zijn door het coronavirus, onder de noemer #covid19. Jongeren die meer tijd hebben nu ze niet naar school of unief gaan, doen er hun voordeel mee. 'Dit verdient echt wel goed.'