Waarom Groen zwaar gokt met haar mobiliteitsplan voor Brussel

Brecht Castel

Voor het eerst kent de Brusselse regering een minister die de bevoegdheden Openbare Werken, Mobiliteit én Verkeersveiligheid combineert. Elke Van den Brandt (Groen) komt met een ambitieus en daardoor risicovol beleidsprogramma pro fiets.

Het Australische Great Barrier Reef is dan toch (nog) niet dood

Fien Van den Steen

Terwijl de wereldwijde roep om de klimaatverandering te stoppen steeds luider klinkt, vechten enkele organisaties voor het voortbestaan van het Great Barrier Reef in Australië. Met innovatie en doorzettingsvermogen proberen ze te redden wat er te redden valt.

Trends

AB InBev verliest terrein op Belgische biermarkt

Wolfgang Riepl

Een mooie zomer en de goede prestaties van de Rode Duivels op de Wereldbeker voetbal. Die ingrediënten deden de Belgische biermarkt vorig jaar licht vooruitgaan. Bij onze grootste zes pilsbrouwers gaat de marktleider AB InBev licht achteruit in volume. Alken-Maes, Duvel Moortgat en Palm zijn de winnaars.

Kan een gezonde darmflora allergieën helpen voorkomen?

Jan Etienne

Het antwoord op deze vraag lijkt 'ja'. De bacterievolkeren in je darmen bepalen deels mee of je een voedselallergie zal ontwikkelen. Én ook de kans dat je ze alsnog zal ontgroeien. Onderzoek bij muizen levert ons steeds meer inzicht in de mogelijke mechanismen en opent zo misschien de weg naar therapie. Maar van muizen naar mensen is nog een hele stap.

Waarom anderen wel grammen racisme in Donald Trump aantreffen

Rudi Rotthier

Vele tegenstanders noemen Donald Trump zonder verpozen een racist, terwijl hijzelf argumenteert dat er 'geen gram racisme' in hem zit. Wat leert de geschiedenis van de zakenman, de politicus, de president? En wat denkt de echtgenoot van zijn topmedewerkster?

Defensie-expert Tom Sauer over Kleine Brogel: 'We spelen echt met vuur'

Brecht Castel

Het uitgelekte NAVO-document dat de aanwezigheid van Amerikaanse kernwapens in Limburg bevestigt, roept vragen op. Professor politicologie Tom Sauer (UA) volgt de zaak al veertig jaar op. 'Als onze regering zegt dat ze de kernwapens niet meer wil, dan neemt de VS die gewoon terug.'

Voor de cruciale stemming: Europees Parlement verdeelder dan ooit

Lukas De Vos

De machtsgreep van de Europese Raad van staatshoofden en regeringsleiders bij de benoeming van de vijf topjobs heeft diepe, pijnlijke sporen nagelaten in het Europees Parlement. Dat is helemaal tot uiting gekomen in het debat over de voordracht van Ursula von der Leyen als voorzitster van de Europese Commissie. Lukas De Vos was erbij voor Knack.