Urbain Vandormael

Kia gaat hard. De gloednieuwe EV6, een futuristisch ogende en elektrisch aangedreven crossover, wordt een van de blikvangers van het Autosalon van Brussel 2022. De EV6 is het eerste van zeven elektrische modellen op basis van het nieuwe Electric-Global Modular Platform (E-GMP), de nieuwkomer luidt een nieuw tijdperk in voor Kia.

Trui Engels

De EU bant zo goed als alle tatoeage-inkten wegens de aanwezigheid van mogelijks gevaarlijke chemische bestanddelen. Een mokerslag voor tatoeëerders die op zoek moeten naar nieuwe inkt. Maar wat met reeds gezette tattoos? Vormen ze een gezondheidsrisico?

Thomas Detombe

''Samen nadenken' met de sector over hoe we méér kinderverzorgers kunnen werven, is onvoldoende', reageren journalist Thomas Detombe en pedagoog Jürgen Peeters op het opiniestuk de CD&V-ministers in de Vlaamse regering bij de Week van de Kinderopvang. 'De noden zijn acuut hoog. Zowel onze kinderen als de kinderbegeleiders zijn daar vandaag het slachtoffer van.'

Trends
Uit het magazine
Luc Huysmans

Met niet meer dan een hint dat Rusland de productie zal optrekken, kalmeerde de Russische president Vladimir Poetin de oververhitte gasmarkten. Al staat het in de sterren geschreven dat dit niet de laatste crisis zal zijn. De afhankelijkheid van geïmporteerde fossiele energie breekt Europa zuur op.