U krijgt als Knack-abonnee ook toegang tot de +zones van Knack Weekend en Knack Focus.

Dankzij de New Deal van Knack krijgt u ook toegang tot de +zones van Trends, Sport/Voetbalmagazine, LeVif/L\Express, Trends-Tendances, Sport/Footmagazine.

Ann Peuteman

De voorbije week ging het in het Gentse assisenhof precies waar het over hoorde te gaan: een euthanasie van tien jaar geleden op een psychisch zieke vrouw. Als het proces gevolgen zal hebben die de zaak-Nys overstijgen, dan hebben die eerder met boete dan met schuld te maken

De voorbije week ging het over MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez die alles weer op federaal niveau wil organiseren en de verkoop van de Financietoren, die nog maar eens het desastreuze begrotingsbeleid van Paars in herinnering bracht. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.

Jan De Meulemeester

Moet de N-VA deel uitmaken van de volgende federale coalitie? 'Het lijkt me logisch dat grote partijen deel uitmaken van de regering', zegt Open VLD-vicepremier Alexander De Croo. Zijn federale collega Maggie De Block voegt daaraan toe dat in een volgende formatieronde 'ook het communautaire' aan bod moet komen. Het lijken twee bescheiden toenaderingen tot de N-VA: liberale avances om volgende week alsnog opgepikt te worden door Paul Magnette (PS) en de Bart De Wever (N-VA).

Trends
Alain Mouton

Informateur George-Louis Bouchez (MR) kreeg de wind van voren na zijn uitspraak dat hij een voorstander is van een terugkeer naar een unitair België. Niet alleen uit Vlaanderen kwam kritiek, maar ook uit Wallonië. PS'ers wezen erop dat de Walen zeer snel voor het economisch federalisme waren, om de eigen regio uit het economische moeras te trekken. Al is dat laatste niet echt gelukt.