Zijn dit de nagels waarmee Jezus gekruisigd werd?

13/04/11 om 12:22 - Bijgewerkt om 12:22

Twee nagels die zijn gevonden in een 2.000 jaar oude graftombe in Oost-Jeruzalem, zijn mogelijk de nagels waarmee Jezus aan het kruis werd genageld. Dat beweert de Canadees-Israëlische onderzoeker en documentairemaker Simcha Jacobovici.

Zijn dit de nagels waarmee Jezus gekruisigd werd?

© Imageglobe

Twee Romeinse nagels die zijn gevonden in een eeuwenoude graftombe in Oost-Jeruzalem, zijn mogelijk de nagels waarmee Jezus aan het kruis werd genageld. Dat beweert de Canadees-Israëlische onderzoeker en documentairemaker Simcha Jacobovici.

Jacobovici doet zijn bevindingen uit de doeken in zijn nieuwe documentaire Nails of the Cross, die hij dinsdag voorstelde in Jeruzalem.

Het graf waarin de nagels werden gevonden, werd blootgelegd tijdens graafwerken nabij Oost-Jeruzalem in 1990. Op de plaats staan nu appartementsgebouwen. Jacobovici zegt dat mag worden aangenomen dat het gaat om het 2.000 jaar oude graf van de joodse hogepriester Caiaphas. Volgens het Nieuwe Testament was Caiaphas verantwoordelijk voor de berechting van Jezus.

De Israëlische autoriteiten voor antiek geloven echter niet dat het ontdekte graf dat van de joodse hogepriester Caiaphas is en noemen de beweringen van Jacobovici 'fantasie'. Jacobovici wordt door deskundigen ook een publiciteitsstunt verweten.

Ook geeft Jacobovici toe dat hij niet over sluitende bewijzen beschikt. "Ik kan niet met 100 procent zekerheid zeggen dat het de nagels van de kruisiging zijn. Ik geloof wel dat we voldoende bewijzen hebben om ze aan de wereld te laten zien", zei hij. (KVDA)

Onze partners