NASA-wetenschappers zijn nieuwe helden van Amerika

11/08/12 om 10:50 - Bijgewerkt om 10:50

De ingenieurs van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA die betrokken waren bij de landing van de robotjeep Curiosity op Mars, zijn echte sterren geworden.

NASA-wetenschappers zijn nieuwe helden van Amerika

© Reuters

"We hebben zoveel e-mails en aanvragen op Twitter en Facebook gekregen, dat het weken zal duren om ze te verwerken", zei wetenschapper Steve Sell op een persconferentie.

Herkend
Zijn collega Allen Chen vertelde dat hij in de afgelopen dagen werd herkend in een pizzeria. "Dat was iets compleet nieuw voor mij", aldus de nieuwbakken NASA-ster.

Bobak Ferdowsi spant echter de kroon. Zijn extravagante kapsel met sterren en hanekam werd een internethit. Wie de gebeurtenissen in het NASA-controlecentrum in Californië tijdens de landing van de Curiosity live volgde via het internet, kon de opvallende haartooi van Ferdowsi opmerken.

Aan het technologiemagazine Wired verklapte Ferdowsi dat een goeie vriendin van hem voor de opvallende snit zorgde. "Ik heb grappige kapsels gehad voor verschillende delen van de missie", lichtte hij ook toe. "Voor de lancering was het rood en goud. Het moest lijken op een raket met een rookpluim."

Juichende wetenschappers
De Curiosity landde afgelopen maandag na een vlucht van acht maanden op de rode planeet. De beelden van de juichende NASA-wetenschappers gingen de wereld rond. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners