NASA reikt moslimwereld de hand

07/07/10 om 16:26 - Bijgewerkt om 16:26

NASA-topman Charles Bolden zegt dat het verbeteren van de relaties met de moslimswereld een topprioriteit is van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie.

NASA reikt moslimwereld de hand

© Reuters

In een recent interview met Al Jazeera liet Bolden verstaan dat dat een van de belangrijkste taken is die de Amerikaanse president Barack Obama hem heeft opgelegd. Volgens hem zal een betere interactie met de moslimwereld uiteindelijk een positieve impact hebben op de ruimtevaart.

"Toen ik aan het hoofd van de NASA kwam te staan, kreeg ik van Obama drie opdrachten. De eerste was om kinderen opnieuw warm te maken voor wetenschappen en wiskunde. Ten tweede wilde Obama dat ik de internationale relaties uitbreidde en ten derde moest ik een manier vinden om de moslimwereld de hand te reiken", zegt Bolden.

Met moslims naar Mars

Bolden omschrijft ruimtevaart als een internationale samenwerking waar moslimlanden een deel van moeten uitmaken. Als voorbeeld nam hij het Internationaal Ruimtestation ISS, waarbij hij de bijdragen van de Russen en de Chinezen prees. Volgens hem zal geen enkel land op Mars raken zonder internationale hulp.

De NASA-topman was in het Midden-Oosten om de eerste verjaardag van Obama's toespraak tot de moslimlanden in het Egyptische Caïro te herdenken.

NASA plant in de toekomst missies naar de Maan, Mars en enkele asteroïden.

Lees meer over:

Onze partners