Mysterieus lichtje wakkert speculaties over leven op Mars aan

09/04/14 om 15:17 - Bijgewerkt op 10/04/14 om 11:29

Curiosity, de Mars Rover van de Nasa, heeft een foto genomen waarop een myserieus lichtje te zien is. Meteen volgden de vreemdste speculaties over wat er precies aan de hand zou kunnen zijn.

Mysterieus lichtje wakkert speculaties over leven op Mars aan

Curiosity spotte een mysterieus lichtje op Mars © Nasa

Op het internet woedt momenteel een hype over het vreemde lichtje dat Curiosity, de Mars Rover van de Nasa, spotte op 2 en 3 april. Een foto ging de wereld rond en de reacties bleven niet uit. Dat ging van serieuze commentaren die beweerden dat er leven is op Mars tot grappenmakers die verklaarden dat de vermiste Boeing 777 eindelijk terecht is. Het licht zou van onder de grond komen wat zou kunnen wijzen op intelligent leven dat, net als de mens op Aarde, gebruik maakt van licht.

De Nasa zelf liet alvast weten dat er geen reden is voor grootse speculaties. "Het kan goed zijn dat het licht gewoon een reflectie is van de zon op de rotsachtige oppervlakte", aldus de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. "Gezien de stand van de zon op die moment zou dat zeker kunnen. Het Roverteam is in ieder geval bezig met een onderzoek." (KVW)

Lees meer over:

Onze partners