Mysterie van de dag: waarom worden we zo blij van zwarte chocolade?

05/07/18 om 14:10 - Bijgewerkt om 15:28

Waarom zien we na het eten van zwarte chocolade het leven door een roze bril? Dat gelukzalig gevoel kan perfect chemisch verklaard worden.

Bij het maken van chocolade uit cacaobonen kunnen twee verschillende onderdelen worden geproduceerd, namelijk cacaoboter en vaste cacao. In vaste cacao zitten stoffen waarvan wordt vermoed dat ze een positieve invloed hebben op het lichaam, zowel fysiologisch (bv. bloeddruk) als psychologisch (bv. blij gevoel). Zo zouden ze er onder andere voor zorgen dat er meer serotonine wordt geproduceerd in de hersenen. Serotonine beïnvloedt de manier waarop een mens naar een situatie...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners