Moslimgeestelijken spreken fatwa uit tegen reizen naar Mars

19/02/14 om 21:34 - Bijgewerkt om 21:34

Naar Mars reizen mag niet van de islam. Dat hebben geestelijken in de Verenigde Arabische Emiraten gezegd.

Moslimgeestelijken spreken fatwa uit tegen reizen naar Mars

© Wikipedia

Islamitische geestelijken in de Verenigde Arabische Emiraten hebben een fatwa, een religieus verbod, uitgesproken tegen Marskolonies omdat ze on-islamitisch zijn en geen gerechtvaardigde bestaansreden hebben.

De geestelijken reageren daarmee op de plannen van de Nederlandse organisatie Mars One om tegen 2025 een permanente menselijke kolonie op de planeet Mars te stichten.

Het fatwa-comité van de algemene autoriteit voor islamitische zaken in de golfstaat meent dat een poging om naar Mars te reizen zodanig gevaarlijk is dat het zelfmoord zou zijn. Zelfdoding wordt door de islam niet toegestaan.

De astronauten zouden zonder gerechtvaardigde reden sterven op Mars en bijgevolg dezelfde straf moeten ondergaan in het hiernamaals als iemand die zelfmoord zou hebben gepleegd.

Meer dan 200.00 mensen, onder wie 500 Saoedi's en andere Arabieren, stelden zich kandidaat om deel te nemen aan de missie van Mars One. Eind vorig jaar werden 1.058 mensen uitgekozen om proeven te doen voor de enkele reis naar de Rode Planeet. (TE)

Lees meer over:

Onze partners