Mis vanochtend de volledige maansverduistering niet

14/04/14 om 13:26 - Bijgewerkt op 15/04/14 om 06:51

Volgens de NASA zal er vanochtend een volledige maansverduistering plaats vinden. De zon, de aarde en de maan zullen dan perfect op één lijn staan. Het spektakel is live op het internet te volgen.

Mis vanochtend de volledige maansverduistering niet

© Thinkstock

Op dinsdag 15 april zullen de aarde, de zon en de maan dus één lijn vormen. De maan zal in de schaduw van onze planeet staan, wat voor een mooie rode kleur zal zorgen. "Het gaat om een projectie van alle zonsopgangen en -ondergangen van de aarde op de maan" vertelt Noah Petro van het NASA-project Lunar Reconnaissance Orbiter.

Het fenomeen zou bij ons om 7 uur 's ochtends moeten beginnen en tot 12u30 duren. Het zal echter slechts enkele minuten zichtbaar zijn, totdat de zon opgaat. Amerikanen en Canadezen hebben meer geluk: zij zullen de volledige maansverduistering kunnen waarnemen. Voor wie alles wil bekijken zet de NASA een live video op haar website.

Volgens Maxisciences, wordt de maansverduistering van volgende nacht de eerste van een serie van vier, ook wel tetrade genoemd. De drie volgende zullen plaats vinden op 8 oktober 2014, 4 april 2015 en 28 september 2015.

Lees meer over:

Onze partners