Meteoor licht op aan hemel in Sierra Nevada

23/04/12 om 16:24 - Bijgewerkt om 16:24

Een meteoor heeft voor spektakel gezorgd boven de Sierra Nevada in het westen van de Verenigde Staten.

Meteoor licht op aan hemel in Sierra Nevada

© Reuters

Een schitterende vuurbal en een luide knal aan de hemel boven de Sierra Nevada hebben volgens mediaberichten het westen van de Verenigde Staten opgeschrikt. Vermoedelijk ging het om een meteoor, die zondagmorgen lokale tijd boven de aarde uit elkaar spatte, zei een meteorologe van de nationale weerdiensten in de Los Angeles Times.

De in vele kleuren fonkelende vuurbal was volgens ooggetuigen tussen Winnemucca in het noorden van Nevada tot het zuiden in Las Vegas en ten oosten van de Californische kust te zien. De knal was duidelijk te horen en zou zelfs huizen door elkaar geschud hebben. Er vond volgens de Amerikaanse geowetenschappelijke autoriteiten op dat ogenblik geen aardbeving in het gebied plaats.

Schitterende vuurbal

"Als meteoren uit elkaar spatten, gebeurt dat meestal met een luide explosieve knal", zei Dan Ruby van het planetarium van de universiteit van Nevada op de lokale zender KTVN Channel2. Delen van het hemellichaam kunnen op aarde terechtgekomen zijn, maar dan zo klein dat ze nauwelijks te vinden zijn. Het was buitengewoon dat de gebeurtenis bij daglicht goed zichtbaar was, schreef Robert Lunsford van de Amerikaanse Meteorenmaatschappij op de website van de organisatie. (Belga/INM)

Onze partners