In 2029 zal u flirten met een robot

24/02/14 om 10:31 - Bijgewerkt om 10:31

Tegen 2029 zullen robots in staat zijn om onze taal te begrijpen en zelfs om met ons te flirten, zegt de gerenommeerde Amerikaanse futuroloog Ray Kurzweil.

In 2029 zal u flirten met een robot

© Reuters

Een van 's werelds beroemdste futurologen en ontwikkelaars van artificiële intelligentie (AI) beweert in een interview met de Observer dat in 2029 robots in staat zullen zijn om onze taal te begrijpen, te leren uit ervaring en slimmer zullen zijn dan de meest intelligente individuen.

Volgens Ray Kurzweil, die ook werkzaam is bij internetgigant Google, zullen robots ons binnen 15 jaar overnemen en hetzelfde intelligente gedrag vertonen als de mens. Niet in het domein van de wiskunde, want op dat vlak zijn robots nu al slimmer dan ons. Robots zullen ook kunnen begrijpen wat we zeggen, leren uit ervaringen, moppen en verhalen vertellen én zelfs flirten, zoals in 'Her', de nieuwste film van Spike Jonze waarin Joaquin Phoenix verliefd wordt op een computersysteem. Tegen 2029 worden computers dus zoals mensen, alleen beter.

Deep Blue

Ray Kurzweil (66) heeft al eerder (correcte) voorspellingen gedaan over de toekomst van de technologie. Zo voorspelde hij in 1990 dat binnen de acht jaar een computer een schaakkampioen zou kunnen verslaan. Dat gebeurde inderdaad in 1997 met IBM's Deep Blue tegen Garry Kasparov. En toen het internet nog een klein netwerkje van een groep academici was, beweerde hij dat het mogelijk zou worden om de hele wereld te linken.

Kurzweil is er ook van overtuigd dat de mens ooit onsterfelijk wordt. Hij denkt bovendien dat hij dat zelf nog zal kunnen meemaken en neemt elke dag zo'n 150 vitaminepillen per dag.

Lees meer over:

Onze partners