Hilarische creationistische analyses

22/02/12 om 15:49 - Bijgewerkt om 15:49

Zelfs miljoenpoten en krabbetjes kunnen zo sterk op elkaar lijken dat een creationist ze als dezelfde soort zou identificeren.

Hilarische creationistische analyses

Het vanuit Turkije onder de nom de plume Harun Yahya opererende consortium van creationisten blijft zijn Atlas of Creation promoten als een bewijs tegen de evolutie van soorten, door te suggereren dat er geen zichtbare verschillen zijn tussen fossielen en levende soorten.

Bioloog Thierry Backeljau van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel heeft zich met twee collega's gebogen over de bewijsvoering in de atlas.

In een vijftig bladzijden lang exposé, gepubliceerd in het verslag van een Darwincongres, doen ze uit de doeken hoe hilarisch de creationistische analyse soms is. Zelfs miljoenpoten en krabbetjes kunnen zo sterk op elkaar lijken dat een creationist ze als dezelfde soort zou identificeren.

Het is belachelijk puur op het zicht soorten als gelijkwaardig te beschouwen. Backeljau, die ooit als expert optrad in een juridische zaak over namaak van chocolade zeevruchten, wijst in deze context op de sterke overeenkomst tussen een fossiele zeeslak en een moderne chocolade versie ervan. (DD)

De analyse van Backeljau is vrij verkrijgbaar

Lees meer over:

Onze partners