Enzym uit fruit houdt grijze haren tegen

02/10/11 om 15:47 - Bijgewerkt om 15:47

De Franse producent van verzorgingsproducten L'Oréal verwacht over vier jaar een supplement op de markt te brengen dat grijzen haren weghoudt.

Enzym uit fruit houdt grijze haren tegen

© ThinkStock

De Franse producent van verzorgingsproducten L'Oréal verwacht over vier jaar een supplement op de markt te brengen dat grijzen haren weghoudt. Volgens The Sunday Times gaat het om een enzym uit fruit dat haarpigmentcellen verhindert af te sterven.Aan het product gaat meer dan tien jaar onderzoek vooraf. "We hebben een sluitend bewijs van de werking", aldus Bruno Bernard van L'Oréal.

Het supplement zou dagelijks ingenomen moeten worden. "Idealiter vóór de eerste grijze haren, want éénmaal die er zijn, kan het proces niet meer teruggedraaid worden."

Door de afwezigheid van een beschermend enzym (TRP-2) sterven haarpigmentcellen met de leeftijd af. Het proces, veroorzaakt door zogenaamde "oxidatieve stress", kan vanaf de leeftijd van 30 jaar starten.

Het enzym TRP-2 synthetisch nabootsen zou leiden tot een veel uitgebreider onderzoek, en veel meer kosten. Het innemen van de natuurlijke stof wordt momenteel op honderden proefpersonen getest.

In welke fruitsoort de natuurlijke stof precies voorkomt, wordt geheim gehouden tot op een congres van dermatologen in mei 2013. (Belga)

Onze partners