Empire State Building krijgt concurrent in New York

26/08/10 om 10:17 - Bijgewerkt om 10:17

De eigenaars van de Empire State Building zijn niet te spreken over de nieuwe plannen.

Empire State Building krijgt concurrent in New York

De Empire State Building krijgt een concurrent-wolkenkrabber in New York. Ontwikkelaar Vornado Realty Trust heeft groen licht gekregen voor de bouw van een wolkenkrabber die qua hoogte de Empire State Building zou evenaren.

De nieuwe wolkenkrabber, genaamd 15 Penn Plaza, zou 67 verdiepingen krijgen en daarmee slechts 11 meter lager zijn dan de Empire State Building. De Empire State Building uit 1931 is momenteel met 416 meter het hoogste gebouw in New York, nadat de twin towers van het World Trade Center bij de terroristische aanval in 2001 met de grond gelijk gemaakt werden.

Het Vornado-project krijgt de steun van burgemeester Michael Bloomberg. De nieuwe wolkenkrabber zal niet ver van de Empire State Building opgetrokken worden, op de plaats van het huidige Hotel Pennsylvania op 32nd Street en Seventh Avenue.

Monster
De eigenaars van de Empire State Building reageren misnoegd op de plannen. Ze noemen de 15 Penn Plaza een monster dat het zicht op de Empire State Building zal hinderen. "We beschouwen dit als een aanslag op New York City als icoon", zegt Malkin, topman van Malkin Holdings, LLC. "Dit is het einde van een beeld van New York City dat miljarden mensen in hun hart dragen."
Malkin en zijn partners vragen daarom aan de autoriteiten om de nieuwe wolkenkrabber in hoogte te laten reduceren en zo haar impact te beperken.

Ook mensen die het historische Hotel Pennsylvania willen redden van de vernieling, zijn tegen de plannen gekant.

Lees meer over:

Onze partners