De maan wordt rood dit weekend

02/04/15 om 07:59 - Bijgewerkt om 08:01

Na de zonsverduistering van vorige maand, worden we dit weekend getrakteerd op een bloedmaan. Het wordt de kortste rode maan van de eeuw.

De maan wordt rood dit weekend

De maan kleurt rood door de reflectie van het licht van de atmosfeer van de Aarde. © Reuters

In de vroege uurtjes van zaterdagmorgen zal de Aarde zich tussen de maan en de zon zetten en de kortste volledige maansverduistering veroorzaken in de recente geschiedenis.

De totale eclips zal minder dan 5 minuten duren en het best te zie zijn voor de inwoners van Australië en het oosten van Azië. Het oosten van de Verenigde Staten zal er ook iets van kunnen zien, al wordt het fenomeen minder spectaculair naar het westen van het land toe.

De maan zal verduisterd worden doordat het hemellichaam in de schaduw van onze planeet komt, maar dankzij de atmosfeer van de aarde zal de maan toch nog oplichten in een dieprode kleur.

Teken van God

Het is de derde keer sinds 2014 dat er een bloedrode maan verschijnt en dat is zeldzaam. Sommigen zien dat als een teken van God en geloven dat het signaal is dat de het Laatste Oordeel gekomen is. De timing van het komende paasweekend zal daar wellicht ook iets mee te maken hebben.

Wie het spektakel wil aanschouwen, kan op de livestream van het Marshall Space Flight Center van de Nasa terecht. (TE)

Lees meer over:

Onze partners