BP: "Verschillende bedrijven verantwoordelijk voor olielek"

08/09/10 om 15:18 - Bijgewerkt om 15:18

Volgens een intern onderzoek van oliegroep BP zijn verschillende bedrijven verantwoordelijk voor de ramp.

BP: "Verschillende bedrijven verantwoordelijk voor olielek"

© Reuters

De explosie van het olieboorplatform Deepwater Horizon, die leidde tot het olielek in de Golf van Mexico, werd veroorzaakt door een reeks fouten waarvan "de verantwoordelijkheden door verschillende bedrijven gedeeld worden". Dat stelt de groep BP in een intern onderzoek dat woensdag gepubliceerd werd.

"Niet één oorzaak lag aan de basis van de tragedie met de Macondo-put. Het gaat eerder om een reeks fouten door verschillende partijen die geleid heeft tot de ontploffing en de brand, waarbij elf mensen om het leven kwamen en een gigantische vervuiling veroorzaakt werd", in april in de Golf van Mexico, zo deelde BP mee in een communiqué.

Rechtszaak

Het gaat zowel om beslissingen "die door meerdere bedrijven en werkploegen genomen werden", als om verschillende menselijke en technische factoren, zo wordt benadrukt in het persbericht.

Het onderzoek, dat geleid werd door de veiligheidschef van de groep, Mark Bly, wordt beschouwd als een essentieel onderdeel van de toekomstige verdedigingsstrategie van BP in de gerechtelijke procedure die in de Verenigde Staten tegen het bedrijf loopt.

Lees meer over:

Onze partners