Alle kankerbehandelingen in één online databank

10/12/10 om 15:17 - Bijgewerkt om 15:17

Een team van wetenschappers heeft een databank opgericht die betrouwbare informatie over kankerbehandelingen moet bieden.

Alle kankerbehandelingen in één online databank

De informatie die een patiënt krijgt na een kankerdiagnose is overweldigend, complex en vaak zelfs tegenstrijdig. Een frustrerende zaak, vond bio-ingenieur Luc Verelst, want in dergelijke situaties heeft de patiënt soms weinig tijd om een beslissing te nemen over eventuele behandelingen.

Verelst richtte daarom een non-profit organisatie op ('Reliable Cancer Therapies') die een online databank uitbouwt , waarin uiteenlopende kankerbehandelingen worden beschreven. Een vaste kern van medische deskundigen en wetenschappers moet de objectiviteit van de website waarborgen. De deskundigen laten zich bovendien adviseren door experten in kankerstudies.

In de databank komen zowel de conventionele als de niet-conventionele behandelingen aan bod. De niet-conventionele behandelingen zijn methodes uit de zogenaamde alternatieve geneeskunde, maar ook behandelingen die nog niet officieel zijn goedgekeurd door de regulerende agentschappen.De informatie wordt voortdurend aangevuld en op regelmatige basis geactualiseerd.

Het hele iniatief wordt gefinancierd met privékapitaal. De oprichter heeft een fonds opgezet, dat wordt belegd. De opbrengsten die dat oplevert, worden gebruikt om de werkingsuitgaven van de organisatie te betalen. De organisatie beschikt zo jaarlijks over een budget van ongeveer 1.250.000 euro. Met dat bedrag financiert de organisatie ook de ontwikkeling van beloftevolle therapieën.

Evelien Van Oost

Lees meer over:

Onze partners