165.000 mensen willen naar Mars... zonder ooit terug te keren

23/08/13 om 18:27 - Bijgewerkt om 18:27

De organisatie Mars One is op zoek naar vier mannen en vrouwen om op de Rode Planeet te gaan wonen. 165.000 mensen hebben zich al ingeschreven.

Een enkeltje naar een andere planeet waar geen lucht, water of voedsel is? Het klinkt niet meteen een aantrekkelijk aanbod, maar voor 165.000 mensen is dit de uitdaging van hun leven.

Het Nederlandse project Mars One hoopt tegen 2023 vier mannen en vrouwen naar Mars te sturen om er een permanente kolonie uit te bouwen.

De organisatoren van deze privémissie zeggen verrast te zijn over het grote aantal kandidaten. Vooral omdat het project door de technische moeilijkheden en de kosten voor brandstof geen terugreis aanbiedt, schrijft de Britse krant The Independent.

Zeven jaar trainen

Het totale aantal deelnemers kan zelfs nog stijgen aangezien de deadline voor de inschrijving pas eind deze maand afloopt. De organisatie zoekt mensen die gezond zijn, slim genoeg om nieuwe vaardigheden aan te leren en in een kleine groep kunnen functioneren.

De komende weken gaat een selectiecomité van start met het screenen van de kandidaten. De bedoeling is om teams van vier mensen samen te stellen, elk van een ander continent, die gedurende zeven jaar samen zullen leven en trainen vooraleer de bemande missie naar Mars in 2022 wordt gelanceerd. De reis duurt een jaar. (TE)

Lees meer over:

Onze partners