12-jarig meisje behaalt betere score dan Einstein op 'gemakkelijke' IQ-test

04/09/15 om 08:34 - Bijgewerkt om 09:22

Een 12-jarig schoolmeisje heeft Albert Einstein en Stephen Hawking verslagen in de Mensa IQ-test. Ze behaalde een betere score dan beide genieën op de test die ze als 'gemakkelijk' omschreef.

12-jarig meisje behaalt betere score dan Einstein op 'gemakkelijke' IQ-test

Albert Einstein en zijn bekende formule. © Reuters

Lydia Sebastian woont in Oost Anglia. Het meisje voltooide de Mensa IQ-test tijdens de schoolvakantie en was verbaasd toen ze ontdekte dat ze de hoogst mogelijke score behaald had, zo meldt de Engelse krant The Independent. Volgens de Colchester Gazette vond ze de test 'veel gemakkelijker dan verwacht'.

Mensa is de oudste IQ-test ter wereld en een lidmaatschap is beperkt tot zij wiens IQ-sores bij de twee procent beste zijn. De gemiddelde score is 100: mensen met een score van 132 of hoger komen in aanmerking voor het lidmaatschap.

Jongste lid is tweeënhalf

Lydia, die net aan haar tweede jaar aan de Colchester County High School begonnen is, werd getest op haar taalvaardigheden en logica in een examenhal in het Londense Birbeck College. Het meisje haar specialiteit is wiskunde, maar ze kon duidelijk ook hoge ogen gooien op vlak van logica en taal.

Het jongste lid van de Britse Mense is 2,5, dus Lydia is niet het jongste lid van het land. Maar met zo'n hoge score lijkt het wijs om haar naam te onthouden. (NSK)

Lees meer over:

Onze partners