Koen Meulenaere
Koen Meulenaere
Van 1991 tot 2012 de satiricus van Knack
Opinie

20/01/11 om 10:23 - Bijgewerkt om 10:23

Wereldleiders

Goed nieuws voor Michel D'Hooghe: Sepp Blatter wil de corruptie binnen de Fifa aanpakken.

Goed nieuws voor Michel D'Hooghe: Sepp Blatter wil de corruptie binnen de Fifa aanpakken. Waarmee hij impliciet bekent dat hij die tot nu toe heeft toegestaan.

"Om te beginnen zal ik zelf ontslag nemen", aldus een openhartige voorzitter, "en daarna gaan alle reeds omgekochte en nog omkoopbare leden van het Uitvoerend Comité eruit."

Blijft over: Michel D'Hooghe. Ons land bezet dan de volgende hoge posten: president van de Europese Unie, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, voorzitter van de Fédération Internationale de Football Associaton, Europees commissaris van Handel, en naar men fluistert bij onze overburen hier in Evere wordt Pieter De Crem vanwege zijn koppig en gewelddadig karakter binnenkort opperbevelhebber van de Navo.

Klein land, wij? Wereldleiders, ja. Uw Scout is zelf stichter en leider, wat niet hetzelfde is als stichtend leider, van een internationale jeugdbeweging met achtentwintig miljoen leden. En draagt hierbij Jacques Sys voor als nieuwe voorzitter van de ESM, de European Sports Media waar uw geliefde magazine deel van uitmaakt.

Dan hebben wij Belgen echt alles in handen. Behalve een eigen regering.

Onze partners