Zware ontploffingen vlakbij VN-hoofdkwartier in Mogadishu

26/07/16 om 09:50 - Bijgewerkt om 11:03

Nabij de luchthaven van de Somalische hoofdstad Mogadishu en het hoofdkwartier van de Verenigde Naties dat in dezelfde stad zijn dinsdag zware ontploffingen gehoord. Volgens veiligheidsbronnen zijn er minstens tien doden, onder wie zeven bewakers van de VN. Terreurorganisatie Al-Shabaab heeft de aanslag inmiddels opgeëist.

Zware ontploffingen vlakbij VN-hoofdkwartier in Mogadishu

Explosie Somalië © Twitter/@AbdulbillowAli

Nabij de luchthaven van de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn dinsdag zware ontploffingen gehoord, zo heeft de politie berichten van de Britse openbare omroep en het Russische staatspersbureau Sputnik News bevestigd. Veiligheidsbronnen vertelden dat zeker acht mensen zijn omgekomen. Een woordvoerder van al-Shabaab heeft tegenover al-Jazeera gezegd dat zijn terreurorganisatie verantwoordelijk is voor de dubbele zelfmoordaanslag.

Volgens Sputnik ging het om twee simultane ontploffingen van bomauto's aan checkpoints van Somalische veiligheidstroepen. Een verslaggever van het Franse persbureau AFP meldde dat de eerste explosie zich aan een controlepost voordeed en de tweede nabij het plaatselijke hoofdkwartier van de Verenigde Naties. Omstreeks 08.30 uur Belgische tijd waren er volgens getuigen ook schoten te horen. In de buurt van de luchthaven bevinden zich meerdere gebouwen van de Verenigde Naties en kazernes van troepen van de Afrikaanse Unie. (BELGA/JVL)

Onze partners