Zware bomaanslag nabij VN-hotel in Damascus

15/08/12 om 09:14 - Bijgewerkt om 09:14

Bij een zware bomaanslag in de Syrische hoofdstad Damascus zijn drie gewonden gevallen. De explosie vond plaats in de buurt van een militair kamp en een hotel waar leden van de VN-observatiemissie logeren.

Zware bomaanslag nabij VN-hotel in Damascus

© AFP

Volgens de Syrische staatstelevisie ontplofte het springtuig in de buurt het hotel Dama Rose in Damascus. Het precieze doelwit van de aanslag is helemaal duidelijk, maar volgens de Syrische regering bleven alle VN-medewerkers ongedeerd.

Vergadering

In een gesprek met het Franse persbureau AFP heeft een commandant van de rebellen van het Vrije Syrische Leger de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist.

De rebellen viseerden volgens hem enkele tientallen militairen en medestanders van het Assadregime die in een kantoor bijeenzaten om "de operaties te plannen die in Damascus uitgevoerd moeten worden", aldus commandant Maher al-Nouaimi. "Deze aanslag moet de moraal van het Vrije Syrische Leger opkrikken en (president) Bashar al-Assad en zijn leger duidelijk maken dat we goed geplande aanslagen kunnen uitvoeren omdat we weten wat er zich in hun midden afspeelt". (AFP/DPA/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners