Zware aanslag in Noord-Syrië eist tientallen levens, ook Turks grensdorp getroffen

27/07/16 om 12:11 - Bijgewerkt om 13:46

Twee bomaanslagen in de Syrisch-Koerdische stad Qamishli kosten aan minstens 48 mensen het leven. De aanslagen zijn opgeëist door terreurgroepering Islamitische Staat en veroorzaakten zelfs gewonden en schade in het Turkse grensdorp Nusaybin.

Zware aanslag in Noord-Syrië eist tientallen levens, ook Turks grensdorp getroffen

Qamishli © Belga Image

Qamishli is een door de Koerden gecontroleerde stad in het noordoosten van Syrië, in de provincie Hasaka. Volgens het in Londen gevestigde Syrische Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) ontplofte een van de bommen in een vrachtwagen nabij een hoofdkwartier van de Koerdische veiligheidsdiensten, de Syrische staatstelevisie heeft het over bommen in een auto en op een motorfiets. Dat meldt persagentschap Reuters.

Over het precieze aantal slachtoffers bestaat nog onduidelijkheid. SORH heeft het over minstens 44 doden en tientallen gewonden, de staatsmedia over zeker 48 doden. Het gaat alleszins om een van de dodelijkste aanslagen van de voorbije maanden in Syrië.

Turkije

Zeker is ook dat het om een zeer krachtige explosie ging. Op de beelden van de Syrische staatstelevisie zijn zwaar beschadigde gebouwen, veel puin over de straten en dikke rookpluimen te zien.

Volgens Reuters trof de aanslag zelfs het Turkse grensdorpje Nusaybin, waar de ruiten van enkele winkels vernield werden en twee mensen lichtgewond raakten.

IS

De dubbele aanslag is al opgeëist door terreurgroepering Islamitische Staat, die zegt de Koerdische veiligheidsdiensten te viseren. (KVDA)

Qamishli

Lees meer over:

Onze partners