Zwaar weer bemoeilijkt zoektocht naar mogelijke wrakstukken MH370

21/03/14 om 03:33 - Bijgewerkt om 03:33

Bron: Knack

Slechte weersomstandigheden bemoeilijken de zoekacties naar mogelijke wrakstukken van het vermiste vliegtuig van Malaysia Airlines in het zuiden van de Indische Oceaan.

Zwaar weer bemoeilijkt zoektocht naar mogelijke wrakstukken MH370

Een Australische P-3 Orion stijgt uit Perth op om de vermiste Boeing te gaan zoeken in de Indische Oceaan. © Reuters

De zichtbaarheid in het gebied, zowat 2500 kilometer ten zuidwesten van de Australische kuststad Perth, is barslecht. Dat meldt de Australische maritieme veiligheidsdienst (AMSA).

Zes schepen bevinden zich in de zone of varen er naartoe. Ze worden ondersteund door vier maritieme observatievliegtuigen uit Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Een Noors autoschip, de Sint-Pietersburg, bevindt zich in de zoekzone waar op satellietbeelden twee voorwerpen werden geïdentificeerd die mogelijk wrakstukken van de Boeing 777-200 zijn, maar zwaar weer maakt hetmoeilijk om iets te zien.

Het Australische zeemachtschip HMAS Success, dat is uitgerust voor zwaar liftwerk, zal volgens planning zaterdag in het richtgebied aankomen.

Het eerste vliegtuig is om 23.15 uur (Belgische tijd) vertrokken, zo deelde AMSA mee. De drie andere toestellen zullen volgen. Het duurt minstens drie uur om het gebied te bereiken. De weersomstandigheden zouden later op de dag verbeteren, zeggen de Australische weerkundige diensten. (Belga/TV)

Onze partners