Zuid-Koreaanse premier neemt ontslag na ferryramp

27/04/14 om 07:48 - Bijgewerkt om 07:48

De Zuid-Koreaanse premier Chung Hong-Won heeft ontslag genomen vanwege de schipbreuk van de ferry op 16 april waarbij minstens 187 mensen om het leven kwamen.

Zuid-Koreaanse premier neemt ontslag na ferryramp

© Reuters

"Ik heb mijn excuses aangeboden omdat ik dit ongeval niet kon vermijden en de gevolgen ervan niet op een correcte manier kon beheren", zei hij. "Ik vind, als eerste minister, dat ik mijn verantwoordelijkheid moet nemen en ontslag moet nemen."

De Zuid-Koreaanse regering, net als de meeste openbare instellingen die betrokken zijn bij de crisis, kregen hevige kritiek te verduren over de manier waarop de ramp en de hulpoperaties zijn aangepakt.

"Ik wou eerder ontslag nemen, maar het was mijn eerste prioriteit om de situatie te beheren. Ik denk dat het een verantwoordelijke daad was om te helpen voor ik zou opstappen. Maar ik besliste nu ontslag te nemen om geen last te zijn voor de regering."

De officiële balans van de scheepsramp is opgelopen tot 187 doden. Maar nog steeds zijn er 115 mensen vermist, gekneld in het wrak van de Sewol, die op 16 april 's ochtends schipbreuk leed met 476 opvarenden. Daar waren 352 schoolkinderen bij op schoolreis. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners