Zuid-Korea test kerncentrales na gelekte informatie

22/12/14 om 10:06 - Bijgewerkt om 10:06

In Zuid-Korea vinden op vier energiesites tests bij kerncentrales plaats, nadat een hacker ontwerpen en handleidingen van faciliteiten online zette. Toch meent de beheerder van de centrales dat de gelekte informatie geen gevaar voor de veiligheid vormt.

Zuid-Korea test kerncentrales na gelekte informatie

© (c) Flickr / Global Panorama

De Zuid-Koreaanse beheerder van kerncentrales is begonnen met oefeningen tegen gesimuleerde cyberaanvallen, nadat technische details van de centrales online waren geplaatst. Dat zei een functionaris van de Korea Hydro and Nuclear Power Company.

De tests vinden plaats gedurende twee dagen bij vier van de 23 nucleaire energiesites in het land. Het bedrijf is een onderdeel van Korea Electric Power Corporation, waarvan de overheid de meerderheid bezit.

'Geen dreiging'

Eerder deze maand plaatste een hacker ontwerpen en handleidingen voor twee faciliteiten online, zo berichtte het persagentschap Yonhap. De hacker dreigde er ook mee om meer geheimen bekend te maken, zou de regering de reactors niet afschakelen op Kerstmis. De hacker liet uitschijnen de voorzitter te zijn van een antikernenergiegroep in Hawaii. De beheerder herhaalde dat de lekken geen dreiging inhouden voor de veiligheid van de reactoren. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners