Zonen Bin Laden willen onderzoek naar "willekeurige executie"

11/05/11 om 12:23 - Bijgewerkt om 12:23

De zonen van Osama Bin Laden noemen de dood van hun vader een willekeurige executie. In een open brief aan The New York Times vragen ze zich af "waarom een ongewapende man niet gearresteerd en berecht werd".

Zonen Bin Laden willen onderzoek naar "willekeurige executie"

© Belga

De brief werd geschreven door Omar Bin Laden. Dat is de oudste zoon van Osama. Hij neemt in de brief regelmatig afstand van de standpunten van zijn vader.

Omar vindt het niet eerlijk dat zijn vader geen proces kreeg. Hij verwijst naar Saddam Hoessein en Slobodan Milosevic. Zij werden wel berecht.

De familie wil een onderzoek naar de reden waarom Osama Bin Laden werd geëxecuteerd zonder eerlijk proces en eist de vrijlating van de vrouwen en kinderen die werden opgepakt bij de militaire interventie in Pakistan.

Omar zegt dat de familie Bin Laden nog niet helemaal overtuigd is van Osama's dood, omdat er geen lichaam en geen foto's werden vrijgegeven.

Hij voegt er nog aan toe dat de Verenigde Staten zijn familie oneer hebben aangedaan door het lichaam van Osama een zeemansgraf te geven. (NC)

Onze partners