Zoektocht naar verdwenen Maleisisch vliegtuig is hervat

26/03/14 om 05:02 - Bijgewerkt om 05:02

In de Indische Oceaan is de zoektocht naar de spoorloze vlucht MH370 van Malaysia Airways opnieuw begonnen. Het blijft zoeken naar een speld in een hooiberg.

Zoektocht naar verdwenen Maleisisch vliegtuig is hervat

Een AP-3C Orion van de Australische luchtmacht stijgt op om in de Indiche Oceaan naar de verdwenen vlucht MH370 te zoeken. © Reuters

Vliegtuigen en schepen uit diverse landen gaan op ongeveer 2500 kilometer ten zuidwesten van de Australische stad Perth op zoek naar wrakstukken van het toestel. De zoektocht werd dinsdag stilgelegd door het slechte weer in het gebied. Schepen en vliegtuigen moesten noodgedwongen omkeren door de meters hoge golven, zware regen en laaghangende bewolking.

De kans dat nog overlevenden worden gevonden is volgens de regering van Maleisië onbestaande. Het toestel zou boven de Indische Oceaan zijn neergestort. Het is een van de meest afgelegen plekken op aarde, waar in de verre omtrek geen land is te vinden.

Diverse Chinese schepen varen uit en ook twaalf vliegtuigen, waaronder zeven militaire toestellen, gaan een groot gebied uitkammen op zoek naar brokstukken. De speurders proberen drie zones van in totaal 80.000 vierkante kilometer uit te kammen. (Belga/TV)

Onze partners