Zoektocht naar mysterieuze verdwijning Boeing nog niets opgeleverd

10/03/14 om 09:08 - Bijgewerkt om 17:15

De zoektocht naar de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines heeft nog steeds niets opgeleverd. Het toestel verdween drie dagen geleden van de radar met 239 mensen aan boord.

Zoektocht naar mysterieuze verdwijning Boeing nog niets opgeleverd

Nog geen spoor van vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines © Reuters

Het is nog steeds onduidelijk wat er is gebeurd met de verdwenen Boeing 777 van Malaysia Airlines. "De zoektocht heeft nog niets opgeleverd', aldus Azhaddin Abdul Rahman, vicechef van de Maleisische burgerluchtvaartautoriteit, op een persconferentie. Het toestel verdween drie dagen geleden van de radar met 239 mensen aan boord.

Er werden nog geen onderdelen van het vliegtuig of zaken uit het vliegtuig weergevonden. Zondag raakte bekend dat er door een Vietnamees vliegtuig mogelijke brokstukken gevonden zijn ter hoogte van Vietnam. Maar daarover is er "nog geen bevestiging", aldus de luchtvaartverantwoordelijke.

"Jammer genoeg hebben wij nog niets gevonden dat onderdelen zouden kunnen zijn van het toestel, laat staan het vliegtuig zelf", zo citeerde het Chinese persbureau Xinhua de directeur-generaal van de Maleisische Burgerluchtvaart. Hij voegde eraan toe dat nu 34 vliegtuigen en veertig schepen deelnemen aan de zoek- en reddingsoperatie, in een uitgestrekt gebied.

Dobberend geel object

Vietnam breidt intussen de zoektocht naar het verdwenen Maleisische toestel in noordwestelijke richting uit, zo heeft de Engelstalige Vietnamese krant Vietnam News gemeld op gezag van de nationale reddingsdienst. Even was sprake dat een "geel dobberend object" een reddingsvlot kon zijn van de vermiste Maleisische vlucht, maar bij nader onderzoek blijkt dit niet het geval te zijn.

De Vietnamese teams gaan nu ook meer zoeken ten noordwesten van de plaats waarvan men aanvankelijk dacht het toestel te kunnen vinden. Maleisië zoekt in een gebied ten zuiden van de vluchtinformatie van Ho Chi Minh-stad, terwijl Singapore zijn deel van het werk doet in wateren tussen Vietnam en Maleisië. Hanoi heeft op verzoek van Peking en Washington drie Chinese schepen en één Amerikaans schip in zijn territoriale wateren toegelaten, meldt de krant nog.

Vijf personen niet aan boord

Inlichtingendiensten trekken vijf passagiers na die niet aan boord zijn gegaan en van wie volgens de luchtvaartmaatschappij de bagage uit het toestel is gehaald. Die vijf komen bovenop de twee die met gestolen paspoorten het vliegtuig hebben genomen. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners