Zeven jaar geëist tegen Berlusconi voor machtsmisbruik en seks met minderjarige

11/07/14 om 21:15 - Bijgewerkt om 21:15

In de Rubygate-affaire heeft de openbaar aanklager in beroep zeven jaar cel geëist tegen Silvio Berlusconi. De gewezen Italiaanse premier wordt beschuldigd van machtsmisbruik en van seks met een minderjarige.

Zeven jaar geëist tegen Berlusconi voor machtsmisbruik en seks met minderjarige

© belga

In de Rubygate-affaire heeft de openbaar aanklager in beroep zeven jaar cel geëist tegen Silvio Berlusconi. De gewezen Italiaanse premier wordt beschuldigd van machtsmisbruik en van seks met een minderjarige. De uitspraak van de rechter in Milaan wordt op vrijdag 18 juli verwacht.

De openbaar aanklager Piero de Petris eist naast de gevangenisstraf van zeven jaar ook een levenslang verbod op de uitoefening van een openbaar ambt. Daarmee wordt een bevestiging gevraagd van de straf die in juni 2013 door de rechter in eerste aanleg werd uitgesproken.

Hoewel hij de feiten ontkende, werd Il Cavaliere toen schuldig bevonden aan seksueel contact tegen betaling met de toen minderjarige Marokkaanse Karima El-Mahgroub, beter bekend als "Ruby". De gewezen premier zou daarna met telefoontjes naar de politie de vrijlating van "Ruby" hebben bewerkstelligd nadat ze in mei 2010 was gearresteerd.

Cassatie

Als Berlusconi opnieuw schuldig wordt bevonden, zal hij zo goed als zeker nog in cassatie gaan. Die procedure kan dan nog meerdere maanden in beslag nemen. Als aan het eind van de rit de gevangenisstraf van Berlusconi behouden blijft, zal de ex-premier de voordelen kwijtspelen die hij na zijn veroordeling in het Mediaset-proces kreeg, zoals bijvoorbeeld het uitvoeren van gemeenschapsdienst.

Dat zou dan betekenen dat hij een gevangenisstraf van elf jaar zal moeten uitzitten, die dan wellicht onder de vorm van huisarrest zal worden uitgevoerd. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners